Unge krefter på Næringslivets Sikkerhetsråds seminar i Bergen

Torsdag 8.9 arrangerte Næringslivets Sikkerhetsråds (NSR) region Vestlandet sitt årlige sikkerhetsseminar i Bergen. Vertskapet denne gangen var NOKAS. Elevene fra utdanningsprogrammet Salg, Service og Sikkerhet (Service og Samferdsel/Sesam2) ved Akademiet Videregående skole deltok på seminaret.

Det var en spent gjeng  som stilte på First Hotel Marin, for de fleste var dette deres første ”ekte” konferanse. Elevene hadde fått beskjed av lærerne om at de skulle sette seg bakerst og være tilhørere, at her var vi gjester og ikke vanlige deltagere. Slik ble det ikke. Representantene fra NSR og NOKAS håndhilste på alle elevene før konferansestart.
 
Konferansen ble åpnet av Leiv Prestegaard, regional representant for NSR Vestlandet. Han startet med å ønske Akademiet velkommen og sa at det var utrolig kjekt å se så mange unge, lovende krefter på konferansen, og at fremtiden ser lys ut med så mye flott ungdom.
 
Det ble en flott fagdag for oss fra Akademiet. På agendaen sto både sikker kontanthåndtering, NOKAS før og etter 2004, operativ sikkerhet, sikker ID-håndtering, om man kan stole på de man ansetter, og beredskapsplaner og kommunal kriseledelse. Sistnevnte var ved Kåre Ellingsen, avdelingssjef ved Beredskapsetaten i Oslo Kommune. Han snakket om Utøya, om hvor forberedt kommunen faktisk var på det de kaller ”skyting pågår.”
 
Elevene var kjempefornøyde. De syns det var veldig lærerikt. Det var stor stas å bli behandlet som en del av konferansen. ”Vi ble utrolig godt mottatt, det var supert at de ikke behandlet oss som ”småbarn”, og det var spennende å høre på,” er noen av kommentarene fra elevene. Vi faglærere syns også det var en utrolig spennende dag. Det er alltid fascinerende å høre på fagfolk som bruker fagbegrepene elevene skal lære i løpet av året helt naturlig.

Avslutningsvis ble det informert om at neste års konferanse finner sted i Bergen torsdag 6.9.2012 – og at her i Bergen er det slik at når noe skjer ”en gang til,” ja, da regnes det som en tradisjon, og at de antok å se Akademiet der igjen.
 
Vi er imponerte.
Tusen takk til NSR som er så positive og ser verdien av å få inn unge krefter tidlig.

Næringslivets Sikkerhetsråd | Postboks 5493 Majorstuen | 0305 Oslo | Middelthunsgt 27, Majorstuen | nsr@nsr-org.no

Følg oss