Hydro kommer på Sikkerhetskonferansen 19. september

Aluminiumselskapet Hydro ble tidligere i år utsatt for et stort dataangrep som sterkt påvirket driften i selskapet. Etter måneder med arbeid har det vært ganske stille i media rundt det som skjedde. Nå kommer CIO Jo De Vliegher til Sikkerhetskonferansen for å dele sine erfaringer rundt hendelsen.

Portrett av Jo De Vliegher

– Man tror krisen blir stor, så blir den enda verre, sa Jo De Vliegher til NRK i april. På konferansen får vi høre om hvordan Hydro har organisert arbeidet etter angrepet.

 
Jo De Vliegher er Chief Information Officer (CIO) i Hydro. På Sikkerhetskonferansen vil han snakke om hva som skjedde 18. mars da Hydro først merket at datasystemet begynte å oppføre seg unormalt.

Han vil fortelle om hvordan de håndterte og organiserte hendelsen, og hvordan de utnyttet eksisterende erfaring og planverk. Så vil han gi anbefalinger til oss andre, basert på egne erfaringer og lessons learnt.


Mer fra programmet:

Samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde vil åpne konferansen, og Anders Anundsen er konferansier.

Du vil blant annet få høre om hvordan politiet i Møre og Romsdal klarte å avverge at personene bak en ny avansert form for svindel, lyktes med å komme unna med 3,1 millioner kroner, samt om annen kriminalitet og svindel på nett.

Kadafi Zaman, journalist i TV2, kommer til konferansen. Han har gjennom sine reiser på oppdrag i høyrisikoland, erfart behovet for god reisesikkerhet.

Carl-Axel Hagen, sikkerhetsdirektør i Norges Bank, har verktøyene for å veilede de ansatte for en mest mulig trygg reisehverdag.

Spesialrådgiver i FN, og tidligere administrerende direktør i Rederiforbundet, Sturla Henriksen, vil snakke om det globale bildet.

Katrina Jean Rosseland (16), vil fortelle oss hvor skadelig det kan være å legge igjen personlige data på nettet uten å ha tilstrekkelig kunnskap om datasikkerhet.

Sikkerhetssjef i Coop, Soner Sevin, vil fortelle om ulike sikkerhetshendelser fra store virksomheter her i Norge og i utlandet, og gi råd om hvordan du kan unngå å bli et mål.

Det blir også utdeling av Outstanding Security Performance Award (OSPA).  Hold øyne og ører åpne for gode kandidater og send inn din nominasjon!

Sikkerhetskonferansen er den viktigste møteplassen for verdifulle relasjoner og faglig påfyll.
Detaljert program er under arbeid, og legges ut fortløpende.Det har allerede kommet mange påmeldinger, så vi regner med å slå rekord i antall deltagere.
Meld deg på i dag for å sikre deg en plass!

Næringslivets Sikkerhetsråd | Postboks 5493 Majorstuen | 0305 Oslo | Middelthunsgt 27, Majorstuen | nsr@nsr-org.no

Følg oss