Fornøyde elever på det årlige sikkerhetsseminaret i regi av region Vestlandet

Torsdag 6.9.12 var Sesam2 (Service og samferdsel Vg2) ved Akademiet Bergen på Vestlandets Sikkerhetsseminar. Elevene går på utdanningsprogrammet Salg, Service og Sikkerhet og har Sikkerhet som eget fag på skolen. For andre år på rad deltok Akademiet Bergen på seminaret som i år ble holdt på Brann Stadion.

Leiv Prestegård ønsker velkommen

Hovedtemaene på seminaret i år var;
• Vaktselskap, vakttjenester og fysisk sikring
• Bakgrunnssjekk og beskyttelse av sensitiv informasjon

Det var en innholdsrik dag med mye spennende informasjon om sikkerhetsbransjen. Seminaret arrangeres av Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR), og årets vertskap var Securitas og Bergen Låsservice. Tilstede var representanter fra næringslivet og det offentlige. Temaer var blant annet sikring av Brann Stadion, bakgrunnssjekk, lover og regler og sikring av sensitiv informasjon. Elevene var aktive og engasjerte og stilte mange interessante spørsmål, sier Katrine Ness-Johnsen, faglærer Sikkerhet, Akademiet Bergen

-Veldig kjekt å få lov å delta på et slikt seminar, sier elevene.
Målet til Sesam på Akademiet Bergen er å få dekket inn en del læreplanmål ute i ”det virkelige liv,” og det å delta på seminaret er midt i blinken for oss. Dagens program var som hentet fra læreplanen vår. Vi ønsker et tettere samarbeid mellom skole og næringsliv og det at sikkerhetsbransjen tar så godt imot oss syns vi er helt fantastisk. - Datoen for neste års seminar er allerede satt, og vi gleder oss avslutter Ness-Johnsen.

I tillegg til elevene ved Akademiet Videregående var det over 30 andre deltagere fra ulike bransjer. Flere hadde også tatt turen fra andre byer i regionen. Dette er veldig hyggelig og en inspirasjon til å arrangere nytt møte til neste år, sier NSRs regionale representant på Vestlandet, Leiv prestegård.

Om noen virksomheter skulle ha lyst til å være vertskap for neste års sikkerhetsseminar, eller ha forslag til temaer, er det bare å kontakte meg eller NSR sentralt, sier Prestegård.

NSR retter en stor takk til årets vertskap for det regionale sikkerhetsseminaret i Bergen.
Region Vestlandet er et utmerket eksempel på viktigheten av et regionalt arrangement og nettverk. - I tiden fremover vil NSR sentralt i samarbeid med de regionale representantene se på hvordan vi kan utvikle den regionale aktiviteten, sier Kristine Beitland, direktør i NSR

Næringslivets Sikkerhetsråd | Postboks 5493 Majorstuen | 0305 Oslo | Middelthunsgt 27, Majorstuen | nsr@nsr-org.no

Følg oss