Cybersikkerhet i India - en forretningsmulighet

Økt stimulans av Indias økonomi og utsatthet i forhold til cyberattakker gir et større behov av tjenester innen nettsikkerhet. Omsetningen innen bransjen cybersikkerhet forventes bli det dobbelte i 2020.

For å lese presentasjonen til venstre, klikk her.

I de senere år har antallet cyberattakker øket kraftig i takt med de teknologiske fremskritt.

Vi nevner eksempler som attakkene mot Sony Pictures, Target Corporation og eBay, som slo sprekker i bedriftenes integritet og rykte da kundenes personlige informasjon ble åpent eksponert.

Disse forholdene er også gjeldende i India. Indira Gandhi-flyplassen i New Dehli fikk sin nettside hakket, hvilket førte til at check in-desken ble satt ut av spill i flere timer, og der er flere lignende eksempler i senere år.

En undersøkelse gjennomført av Universitetet i Maryland peker ut India – sammen med Kina, Russland, Saudi-Arabia og Syd-Korea – å være blant de mest utsatte for aggressive cyberattakker med finansielle motiver. Dette gjelder både privat næringsliv og myndighetsinstitusjoner.

Forventes kraftig økning i etterspørselen av tjenester innen cybersikkerhet

I dag ligger omsetningen innen cybersikkerhet på om lag 717 millioner dollar. Næringslivets årvåkenhet er høy, spesielt blant de sikkerhetsansvarlige. Bevisstheten blant kundene at konstant overvåking og sikkerhetsvurdering er ytterst viktig, er med på å gi en forventet økning på sikkerhetstjenester opp til over 1330 millioner ved slutten av år 2020. Outsourcede tjenester innen nettsikkerhet (Managed Security Services – MMS) beregnes øke med 18% hvert år opp til 2020. Økningen internt i selskapene beregnes å bli ca 11% pr år. De utenlandske operatørene innen datasikkerhet dominerer, og kommer til å fortsette å gjøre det.

Få fart på Indias økonomi

Regjeringens initiativ Start up India er et tiltak med hensikten å få flere jobbmuligheter gjennom oppmuntre til nyetableringer med finansiering fra private banker. Dette begynner nå å vise til positive resultater. Gjennom konstruktive reformer for å forenkle handelen, ønsker man en stimulering i markedet hvilket med stor sikkerhet kommer til å tiltrekke seg flere aktører innen nettsikkerhet.

Kontaktinformasjon

Ambika Oberoi
Market Advisor
Innovation Norway, New Delhi
ambika.oberoi@innovationnorway.no

Lenker

 

Næringslivets Sikkerhetsråd | Postboks 5493 Majorstuen | 0305 Oslo | Middelthunsgt 27, Majorstuen | nsr@nsr-org.no

Følg oss