• Samarbeid og tillit - viktigere enn noen sinne

  Vi står nå midt oppi en situasjon ingen av oss har opplevd i Norge tidligere. Aldri i nyere tid har norske myndigheter lagt så sterke begrensninger på virksomheten nasjonalt som nå. Tiltakenes hensikt er å stoppe spredningen av Koronaviruset. Kostnadene for samfunn og næringsliv er enorme.

 • Illustrasjon (Foto: Arne Røed-Simonsen)

  Mer hjemmekontor - store muligheter, men også risikoer

  Korona-pandemien har ført til at mange bedrifter har innført utstrakt bruk av hjemmekontor. Dette gir store muligheter for ansatte til å holde kontakten uten å være fysisk til stede på arbeidsplassen, og prosjekter og oppgaver kan fortsette. Men hjemmekontor har også noen store sikkerhetsutfordringer. I mange virksomheter har ikke denne arbeidsformen vært vanlig praksis, og hverken virksomheten selv eller de ansatte har nødvendigvis det riktige utstyret eller kompetansen som skal til for å jobbe sikkert.

 • Illustrasjon (Foto: Arne Røed-Simonsen)

  Smittevernråd ved reise, nytt koronavirus (covid-19)

  Oppdatert 23.03.2020. Situasjonen globalt er i stadig utvikling, og rådene vil derfor oppdateres fortløpende. Det er viktig til enhver tid å sette seg inn i de gjeldende smittevernrådene for området du ønsker å reise til.

 • Illustrasjon ( Foto: NSM)

  Varsel i forbindelse med koronaviruset

  Nasjonalt cybersikkerhetssenter (NCSC) i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) følger koronasituasjonen i Norge og utlandet tett og de nåværende omstendigheter har en innvirkning på flere plan. Flere forhold knyttet til det digitale domenet kan påvirkes av situasjonen. Generelt oppfordrer NCSC til økt årvåkenhet og bevisstgjøring rundt IKT-sikkerheten, særlig knyttet til midlertidige hjemmekontorløsninger.

 • Illustrasjon (Foto: Arne Røed-Simonsen)

  Svindelforsøk og angrep relatert til COVID-19

  Kriminelle nettaktører utnytter situasjonen rundt spredningen av COVID-19, og NSR advarer mot svindelforsøk og angrep relatert til viruset. Det kan være e-poster som inneholder ondsinnede vedlegg eller lenker til falske nettsider, og donasjoner til falske veldedighetsorganisasjoner.

 • Odin Johannessen, direktør i NSR

  Vedtak for å begrense korona-spredning

  Regjeringen har besluttet at de som kan, jobber hjemmefra.

 • Illustrasjon (Foto: Arne Røed-Simonsen)

  Utsettelse av arrangementer i regi av NSR

  Koronavirus-situasjonen i Norge har i løpet av de siste dagene hatt en utvikling som gjør at vi bør være spesielt aktpågivende.

 • Illustrasjon (Foto: iStock)

  NSM og Kripos har gitt ut temarapport om løsepengevirus

  Løsepengevirus er en type skadevare som brukes til å kryptere filer hos et mål, og deretter kreve penger for å dekryptere dem. Sammen med Kripos har NSM utarbeidet en temarapport om løsepengevirus.

 • Colosseum kino

  Møte med ledere fra PST, Kripos og ØKOKRIM

  I fullstappet sal 10. februar på Colosseum Kino fikk næringslivet presentert de siste oppdateringene på trusselbildet fra PST, Kripos og ØKOKRIM.

 • Illustrasjon (Foto: Arne Røed-Simonsen)

  PST har lagt frem nasjonal trusselvurdering for 2020

  De mest alvorlige truslene er: – spionasje mot regjeringen, Stortinget og Forsvaret – digital kartlegging og sabotasje av kritisk infrastruktur – terrorangrep utført av enkeltpersoner motivert av høyreekstrem eller ekstrem islamistisk ideologi

Viser fra 11 til 20 av totalt 500 artikler

Næringslivets Sikkerhetsråd | Postboks 5493 Majorstuen | 0305 Oslo | Middelthunsgt 27, Majorstuen | nsr@nsr-org.no

Følg oss